company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE ASUPRA RISIPEI ALIMENTARE
ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE CONŞTIENTIZARE ASUPRA RISIPEI ALIMENTARE PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 30 Septembrie 2024 09:40

Vineri, 27.09.2024, la Liceul Tehnologic Al. Vlahuţă Şendriceni, a avut loc activitatea Ziua Internaţională de Conştientizare asupra Risipei Alimentare. La activitate au participat invitaţi din partea Directiei pentru Agricultura Judeţeană Botosani (D.A.J.), doamnele Dumitriu Luminiţa Camelia şi Pintilei Grosu Alina.

 

Desfăşurată sub sloganul „Respectă hrana pe care o consumi!”, această activitatea a fost o oportunitate pentru a ne aminti faptul că sunt necesare acţiuni concrete pentru a reduce cantitatea de alimente risipite. Toţi actorii din lanţul alimentar au un rol important în prevenirea şi reducerea risipei alimentare.

Elevii au dovedit interes faţă de această campanie de informare şi conştientizare. Au aflat că, zilnic, la nivel naţional, aruncăm aproximativ 6.000 de tone de alimente, cea mai mare risipă alimentară din întreg lanţul alimentar având loc în gospodării – 49%, acestea fiind urmate de industria alimentară – 37%, retail – 7%, alimentaţia publică – 5% şi sectorul agricol – 2%. Dincolo de conştientizare şi dezbateri, au fost prezentate soluţii eficiente ce pot fi implementate acasă pentru a limita risipa de hrană.

Elevii participanţi la activitate au provenit din clase cu domeniul de specializare Industrie alimentară şi Turism şi alimentaţie.

prof. Şalabină Magdalena

 

 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.