company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare Agri CULTURE Farmers-Proiectul JA Agribusiness în Şcoală, selectat în cadrul Concursului de granturi-componenta Educaţie antreprenorială
Agri CULTURE Farmers-Proiectul JA Agribusiness în Şcoală, selectat în cadrul Concursului de granturi-componenta Educaţie antreprenorială PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 21 Martie 2022 14:18

În cadrul proiectului Agribusiness în Şcoală, în urma concursului de granturi pentru liceele agricole, organizat de Junior Achievement România, cu sprijinul Romanian-American Foundation, Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni,  este una din cele 10 instituţii de învăţământ care  vor derula proiecte pe teme de educaţie antreprenorială şi agricolă, care vor implica cadre didactice, elevi şi consultanţi voluntari din comunitatea locală şi regională.

Cele 10 instituţii de învăţământ care vor beneficia de granturi pentru proiecte de educaţie antreprenorială în anul 2022 sunt:

Liceul Demostene Botez, Truşeşti; Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuţă, Şendriceni;  Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, Focşani; Liceul Tehnologic Nr.1, Valea lui Mihai; Liceul Tehnologic Jacques M. Elias, Sascut; Colegiul Agricol Traian Savulescu, Târgu Mureş; Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza, Geoagiu; Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor; Liceul Tehnologic Nr.1, Salonta; Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie, Tecuci.

Proiectul include mai multe tipuri de activităţi, de la pregătirea teoretică şi practică a elevilor, la conectarea cu mediul de afaceri local – traininguri, workshop-uri, întâlniri cu antreprenori locali, târguri de produse/servicii, concursuri de planuri de afaceri, vizite la firme agricole, realizarea unor afaceri pilot.

În anul şcolar 2021-2022, proiectul Agribusiness în Şcoală cuprinde şi alte componente care contribuie la pregătirea profesorilor şi elevilor din liceele agricole, prin oferirea accesului gratuit la resurse de învăţare practice şi interactive pe platforma JA InspireTM, în programul JA Educaţie antreprenorială şi studii de caz reale din domeniul agribusiness, precum şi oportunitatea de a participa la Incubatorul Naţional JA BizzFactoryTM cu idei de afaceri şi start-up-uri, unde avem inscrise patru echipe.

Trăim intr-o zonă izolată, iar potrivit INS, în zonele rurale din România, în comparaţie cu cele urbane, rata şomajului este mai mare cu 12,5%, iar venitul mediu pe locuitor este cu aproximativ 30% mai mic. Astfel, pot fi explicate multe probleme sociale şi demografice cu care se confruntă România - cum ar fi: emigraţia, analfabetismul.

În acest context poate fi considerată strategică investiţia în educaţie şi în zona noastră, unde populaţia poate dezvolta afaceri mici şi de familie, în mod deosebit în agricultură, care pot oferi locuri de munca şi venituri constante pentru 2-3 familii fiecare.

Prin proiectul Agribusiness în Şcoală, derulat sub umbrela programului Creştem prin Educaţie Agricolă (CEA), suntem sprijiniţi, ca  liceu cu profil agricol, în a oferi programe educaţionale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe formarea viitorilor fermieri şi întreprinzători mici şi mijlocii din agricultură, prin oferirea de oportunităţi de învăţare, prin practică şi în strânsă cooperare cu comunitatea locală.

Responsabil proiect, prof.Scripcaru Simona

 

Ultima actualizare în Luni, 21 Martie 2022 14:26 Vizualizat de : 1015 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.