company logo

Prima pagină Resurse Baza materială LTAV Şendriceni COMBATEREA VIOLENŢEI ÎN ŞCOLI ESTE O PRIORITATE ZERO
COMBATEREA VIOLENŢEI ÎN ŞCOLI ESTE O PRIORITATE ZERO PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Marţi, 19 Februarie 2013 08:38

Începând din 18 februarie 2013 securitatea elevilor din Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Şendriceni este asigurată şi prin intermediul camerelor de supraveghere video.

ltavs_supraveghere_video_1
ltavs_supraveghere_video_2
ltavs_supraveghere_video_3
1/3 
start stop bwd fwd

 

Măsura a fost luată la începutul anului în Consiliul de Administraţie şi implementată în această lună.
Camerele au fost montate la Şendriceni în curtea şcolii şi pe holuri, astfel încât să avem un control foarte bun asupra persoanelor străine care intră în şcoală. Pe lângă faptul că am sporit securitatea elevilor, a crescut şi gradul de disciplină al acestora. Simplul fapt că elevii ştiu că pot fi identificaţi cu uşurinţă i-a temperat considerabil. Impactul a fost pozitiv şi aproape instantaneu.
În cancelaria profesorilor s-a montat un calculator dedicat pentru accesul la sistemul de supraveghere facilitând astfel profesorilor de serviciu şi nu numai lor supravegherea instantanee a 16 obiective simultan.
Combaterea violenţei în şcoli este o prioritate zero. Elevii trebuie să fie în siguranţă în timpul programului şi a pauzelor.
Securitatea completă a obiectivelor nu poate fi asigurată fără o supraveghere video eficientă, care să permită, atât monitorizarea în timp real a evenimentelor şi persoanelor suspecte, cât şi înregistrarea imaginilor video, în scopul verificărilor ulterioare. Toate persoanele care intră în şcoală sunt filmate.
Sistemul a fost instalat de o firmă autorizată în domeniu.

 

 

Ultima actualizare în Marţi, 19 Februarie 2013 08:43 Vizualizat de : 2261 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.