company logo

Prima pagină
CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICĂ PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Marţi, 08 Mai 2018 08:27

În cadrul liceului nostru funcţionează Cabinetul de Asistenţă Psihopedagogică unde elevii, părinţii şi cadrele didactice se pot adresa pentru a fi consiliaţi şi pentru a-şi rezolva probleme personale şi interpersonale de ordin psihosociologic sau educaţional, care privesc mediul şcolar, dificultăţi de relaţionare şi comunicare la nivel de clasă de elevi, şcoală, familie, comunitate.

Rolul Consilierului Psihopedagogic  în cadrul şcolii

Consilierul psihopedagogic are responsabilitatea de a iniţia un program de consiliere bazat pe dezvoltarea pozitivă personală, educaţională şi socială a celui care se adresează.

Dezvoltarea personală presupune cunoaşterea de sine şi a imaginii de sine, formarea unei capacităţi de decizie responsabile, relaţionare armonioasă, controlul stresului, însuşirea unor tehnici de învăţare eficientă, atitudini creative, orientare şi opţiuni vocaţionale realiste, conform cu aptitudinile individuale ale elevului.

Consilierul psihopedagogic se ocupă şi de activitatea de prevenţie a comportamentelor indezirabile, negative, antisociale, a neîncrederii în sine, a conflictelor interpersonale, a situaţiilor de criză şi a dificultăţilor de învăţare.

Consilierul psihopedagogic ajută la dezvoltarea la elevi a unor capacităţi de planificare a carierei.

Prin consiliere elevii pot face faţă mai eficient factorilor de stres şi sarcinilor de zi cu zi, ameliorând astfel calitatea vieţii şcolare.

Confuzia psiholog - psihiatru

Unii elevii cred că dacă vin la cabinetul de asistenţă psihopedagogică, ceilalţi îi vor numi  „nebuni”.

Diferenţe  psiholog – psihiatru

Psihologul se adresează oamenilor  normali – psihiatrul, celor cu probleme psihice.

Psihologul te ajută în rezolvarea problemei prin consiliere – psihiatrul, prin tratament medicamentos.

* Psihologul asigură confidenţialitatea discuţiilor.

Important este faptul ca elevul să-şi dea seama că se confruntă cu o situaţie pe care nu o poate depăşi singur şi pe care o poate rezolva cu ajutorul consilierii psihopedagogice.

profesor în centre și cabinete de asistențe psihopedagogice
Lungu Gabriela
Ultima actualizare în Marţi, 08 Mai 2018 08:33 Vizualizat de : 3025 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.