company logo

Prima pagină
Nu este posibilă o societate sănătoasă într-o natură bolnavă! PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 14 Iulie 2017 08:05

Aşa gândeşte iniţiatorul acţiunii de colectare a materialelor reciclabile în comuna Şendriceni, respectiv domnul Primar Dohotariu Marin.

În acest an şcolar, într-un parteneriat lăudabil şcoală – comunitate, elevii de la Şcoala Gimnazială „Alecu Ivan Ghilia" Şendriceni, structură a Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" Şendriceni, au reuşit la îndemnul Primăriei Şendriceni, colectarea selectivă de hârtie, carton, PET-uri. Au fost colectate astfel 1660 kg de materiale reciclabile, iar primii 30 de elevi, care au adunat cele mai mari cantităţi de materiale, au fost recompensaţi de către Primăria Şendriceni cu o excursie de o zi şi pe lângă faptul că au devenit grijulii cu locul în care trăiesc, cu ambianţa şi aspectul lui, elevii au avut şansa să-şi lărgească şi orizontul cultural vizitând Muzeul Apelor, Casa Memorială „Ion Creangă", Mănăstirea Neamţului, Casa Memorială „Alexandru Vlahuţă", Cetatea Neamţului, Mănăstirea Agapia, şi altele.

Fiecare dintre noi poate enumera o serie de motive pentru care deşeurile merită reciclate, însă, ştiaţi că:

  • reciclarea plasticului reduce consumul de apă, reduce generarea de CO2 şi cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 şi 800 kg de petrol?
  • o tonă de hârtie din deşeuri salvează cinci arbori cu o vechime de 80 – 100 de ani sau 5m3 de masă lemnoasă necesară fabricării unei cantităţi echivalente de celuloză?
  • fiecare tonă de carton reciclată salvează 17 copaci?

Pentru aceste motive şi pentru altele pe care nu le mai enumerăm aici, mulţumim elevilor şi familiilor lor pentru felul cum s-au implicat şi lansăm îndemnul să vă alăturaţi nouă!

Profesor coordonator Nicoleta Dohotariu

Ultima actualizare în Vineri, 14 Iulie 2017 08:07 Vizualizat de : 3305 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.