company logo

Prima pagină
„NU PUNE CĂTUŞE VISELOR, CI TRAFICANŢILOR CARE LE RĂPESC” PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 04 Decembrie 2015 14:55

MOTTO: „Nu credem până ce nu vedem şi nu mai vedem, de îndată ce credem.” -  de Eino Vestaranta

SCOPUL PROIECTULUI: desfăşurarea de activităţi pe linia prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane, în Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuţă Şendriceni

 

 

OBIECTIVE:

  • Scopul campaniei este acela de a contribui la reducerea cererii din perspectiva celor trei forme de exploatare (sexuală, cerşetorie, muncă) prin informarea  publicului larg asupra condiţiei victimei, a metodelor de recrutare şi a repercusiunilor
  • Mediatizarea problematicii şi reflecţiilor asupra realităţilor traficului de fiinţe umane şi riscurilor asociate lui;
  • Cresterea gradului de constientizare a realităţii şi consecinţelor traficului de persoane, în particular a situaţiilor apărute prin utilizarea noilor mijloace tehnologice (internetul. telefonul mobil, aparate video şi foto, etc)
  • Protecţia elevilor aflaţi în situaţie de risc şi a victimelor traficului de minori traficaţi în scopul exploatării sexuale sau prin munca forţată.

ACTIVITĂŢI:

  • Elevii din cadrul Liceului Tehnologic Alexandru Vlahuţă Şendriceni vor participa la o activitate de prezentare a realităţilor şi tehnicilor de racolare a victimelor traficului de persoane.
  • Identificarea factorilor care cresc riscul pentru unii copii de a deveni victime ale traficului şi  factorii care cresc rezistenţa copiilor în faţa abuzului şi exploatării sexuale- exemplificări.
  • Prezentarea  unui documentar privind traficul de persoane.
  • Dezbatere între elevii liceului şi invitaţii activităţii

Proiectul  este derulat  de LICEUL TEHNOLOGICV ALEXANDRU  VLAHUŢĂ ŞENDRICENI  împreună AGENŢIA NAŢIONALĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI  DE PERSOANE- CENTRUL REGIONAL SUCEAVA în anul şcolar 2015-2016.Astăzi 4.12.2015 s-a desfăşurat o dezbatere în cadrul proiectului la care au participat 76 de elevi, profesorii Tudor Bunduc, Muscă Sanda, Lungu Luminiţa, Paşcu Dorina, Aostăcioae Marcela  şi reprezentantul A.N.Î.T.P. Suceava doamna Laura Stadler. S-au prezentat cazuri concrete privind traficul de persoane , au fost proiectate filme ce prezintă mărturii ale unor persoane afectate de acest fenomen.

ALBUM FOTO

Ultima actualizare în Luni, 07 Decembrie 2015 08:03 Vizualizat de : 3491 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.