Proiect Erasmus+ VET aprobat la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni |
![]() |
![]() |
![]() |
Scris de Marius NISTOR | |||
Miercuri, 16 Septembrie 2020 14:55 | |||
Proiectul "Experienţe şi perspective profesionale în domeniul alimentaţiei publice şi industriei alimentare moderne" sau "Professional experiences and perspectives in the field of public food and the modern food industry " acţiunea cheie 1, tipul acţiunii Mobility of VET learners, cu numărul 2020–1–RO01–KA102–079233, se va derula în perioada septembrie 2020 – noiembrie 2021 şi este coordonat de profesor Simona Scripcaru. Proiectul are o finanţare de 87.932 de euro, oferind stagii de practică elevilor de la profilul industrie alimentară şi turism şi alimentaţie-liceu şi şcoală profesională, dându-le ocazia de a efectua practică timp de 21 de zile la cele mai înalte standarde profesionale, în cadrul unor companii de profil din Spania şi Italia. Astfel, 4 profesori însoţitori şi 28 de elevi care studiază în cadrul calificărilor: Tehnician în industrie alimentară şi Tehnician in gastronomie (14 elevi din clasa X I şi X J), Brutar-patiser-preparator produse făinoase şi ospătar-chelner (14 de elevi din clasa a X K ŞI X B) împărţiţi în 2 fluxuri, vor participa la stagii de pregătire practică de 21 zile, în Italia şi Spania. Organizaţiile partenere sunt: Sistema Practices ESMOVIA, Spania şi GIOVANI PER L'EUROPA, Italia. Experienţa practică dobândită de 28 elevi prin participarea la activităţile ce se vor derula în cadrul mobilităţilor se va reflecta în rezultatele preconizate: îmbunătăţirea performanţelor de învăţare ale elevilor care studiază la aceste specializări, prin valorificarea abilitaţilor, competenţelor şi atitudinilor dobândite de elevii participanţi la mobilitate; formarea, dezvoltarea competentelor, abilitaţilor practice în domeniile în care se pregătesc, validate prin certificatul Europass mobility, Paşaportului lingvistic; îmbunătăţirea performanţelor de comunicare, inovare, digitale; creşterea inserţiei profesionale şi îmbunătăţirea perspectivelor de carieră; formarea în cadrul mobilităţilor a spiritului organizatoric, antreprenorial si a stimei de sine.
|