company logo

ZIUA ÎNVĂŢĂTORULUI PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 06 Iunie 2016 09:13

Este 5 iunie. Este ziua învăţătorilor. „Ei - cioplitori în marmura sufletului- sunt minţile fără de astâmpăr ale omenirii peste care Dumnezeu a expirat suflu de sapienţă şi cumpătare. Sunt domnii şi doamnele Trandafir cu portul uşor desuet, dar întotdeauna cu arcuri de lumină pe sub gene şi în obraji cu un pic de roşu zdravăn din Focul purificator al lui Sumedru. Sunt păpuşarii în mâinile cărora învaţă să se mişte aducătorii de glorie de mâine. De-acolo şi-au rupt iţele toţi cei care astăzi şi-au aflat întruparea în cinste şi onoare şi au ales să trăiască în slujba Binelui.” (Liana Ganea - Eseuri de week-end)

 

Conducerea Liceului Tehnologic „Al. Vlahuţă” din Şendriceni mulţumeşte tuturor celor care ne-au călăuzit paşii spre lumina învăţăturii, ne-au ajutat să trecem cu mintea dincolo de paginile cărţii, ne-au ocrotit cu căldură sufletească, ne-au arătat cum putem descoperi resurse nebănuite în conştiinţa şi în imaginaţia noastră.
Sunt cuvinte scrise cu cerneala sufletului pentru cei care lasă urme apăsate, greu de şters. Au lăsat urmele, semnele vredniciei, au lăsat în urmă, generaţii viitoare.

La mulţi ani!

 

 

Ultima actualizare în Luni, 06 Iunie 2016 11:54 Vizualizat de : 2358 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.