company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare Mobilitate Erasmus+ VET în Valencia-Spania, pentru elevii Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni
Mobilitate Erasmus+ VET în Valencia-Spania, pentru elevii Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 13 Februarie 2023 10:04

În perioada 30/01/2023-17/02/2023, 16 elevi din clasele a X si a XI a liceu: Tehnician în industrie alimentară, Tehnician în gastronomie, Tehnician veterinar, participă la  un stagiu de pregătire practică în Valencia, Spania, acesta fiind cel de-al doilea flux,  al proiectului Erasmus+ nr. 2022-1-RO01-KA121-VET 000055799. Proiectul se derulează în cadrul acreditării Erasmus+ cod acreditare 2021-1-RO01-KA120-VET-000043697, acordate Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni  în domeniul formării profesionale, acreditare valabilă în perioada 2022-2027.

Organizaţia de primire este ESMOVIA Training and Mobility Valencia, Spania. Pe parcursul celor trei săptămâni, elevii  efectuează  stagiul de pregătire practică de specialitate, în companii de profil, sub îndrumarea tutorilor desemnaţi. Stagiarii vor dobândi cunoştinţe, competenţe şi forma abilităţi, specifice domeniului lor de calificare, vor avea ocazia de a-şi îmbunătăţi competenţele personale, sociale, interculturale, lingvistice, avându-se în vedere conturarea unui profil de învăţare european. Mobilitatea este o modalitate eficientă de completare a pregătirii teoretice realizate în şcoală, cu o pregătire practică de calitate, la standarde europene. Stagiul de formare profesională desfăşurat în străinătate este recunoscut şi validat prin certificatele Europass Mobility care contribuie la formare unor portofolii solide ale viitorilor absolvenţi, apreciate pe piaţa europeană a muncii.

În weekend-uri, participanţii au ocazia de a descoperi Comunitatea Valenciană, o regiune frumoasă din estul Spaniei, care cuprinde provinciile: Castellón, Valencia şi Alicante.  Regiunea are minunate sate montane care par sculptate în stâncă, dar şi oraşe de coastă care au plaje de vis şi porturi fermecătoare de pescuit. Este una dintre cele mai fertile zone agricole din bazinul mediteranean. Se cultivă portocale, orez, struguri şi măsline. Participanţii au admirat obiectivele turistice din Valencia: Plaza de la Reina, Catedrala Santa Maria,  se spune că aceasta ar găzdui Sfântul Graal, Plaza de la Virgen, Catedrala San Nicolas, Lonja de la Seda şi Mercado Central, au vizitat Bioparc Valencia, Oceanografic şi  oraşele: Alicante, Peniscola şi Morella.

La nivelul instituţiei noastre, această mobilitate înseamnă continuarea colaborării  cu companii europene din domeniul industriei alimentare si alimenţiei publice, şi noi oportunităţi pentru specializarea veterinar.  Aceste domenii au nevoie de profesionişti, care să ofere expertiză şi calitate în  prestarea serviciilor. În acest sens, organizaţia noastră  asigură o pregătire practică complexă pentru viitorii specialişti din aceste domenii de formare profesională.

ALBUM FOTO

Coordonator proiect,
prof. Simona SCRIPCARU

 

Ultima actualizare în Luni, 13 Februarie 2023 10:12 Vizualizat de : 982 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.