company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare Mobilitate Erasmus+ VET în Spania, pentru elevii Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni
Mobilitate Erasmus+ VET în Spania, pentru elevii Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 28 Noiembrie 2022 12:20

În perioada 21/11/2022-09/12/2022, 16 elevi din clasele a XI a şcoala profesională: brutar- patiser, ospătar-chelner, mecanic auto si mecanic agricol participă la un stagiu de pregătire practică în Granada, Spania în cadrul proiectului Erasmus+  "Internships in Europe" NR. 2022-1-RO01-KA121-VET 000055799. Acest proiect se derulează în cadrul acreditării Erasmus+ 2021-1-RO01-KA120-VET-000043697, acordate Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni  în domeniul formării profesionale, acreditare valabilă în perioada 2022-2027.

Organizaţia de primire este M.E.P Europrojects Granada, Spania. Pe parcursul celor trei săptămâni, elevii  efectuează practica de specialitate, în companii de profil, sub îndrumarea tutorilor desemnaţi. Stagiarii vor dobândi cunoştinţe, competenţe şi abilităţi, specifice domeniului lor de calificare, vor avea ocazia de a-şi îmbunătăţi competenţele personale, sociale, interculturale, lingvistice, avându-se în vedere conturarea unui profil de învăţare european. Mobilitatea este o modalitate eficientă de completare a pregătirii teoretice realizate în şcoală, cu o pregătire practică de calitate, la standarde europene, conducând la formarea profilului unui absolvent care va putea să se integreze mai uşor pe piaţa muncii.

În weekend-uri, participanţii au ocazia de a descoperi Andalusia, o regiune frumoasă din sudul Spaniei. Andalusia înseamnă istorie, tradiţie, monumente fabuloase, grădini fermecătoare, oraşe cu influenţe maure, flamenco, oameni ospitalieri, având o atitudine pozitivă şi o extraordinară poftă de viaţă. Participanţii au admirat obiectivele turistice din Granada, oraş aflat la poalele munţilor Sierra Nevada: centrul vechi, cartierul Albayzin, Palatul Alhambra, Catedrala Mirador de San Nicolas, Parcul de ştiinţe, Biodome. În cadrul vizitelor culturale, se vor vizita oraşele: Cordoba, Sevilla şi Malaga.

Elevii sunt  însoţiţi de prof. Scripcaru Simona- coordonator de proiect şi prof. Ţuca Mihaela. Activităţile din cadrul proiectului sunt monitorizate de ing. Dohotariu Dumitru Viorel, director.

 

 

 

 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.