company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare Acreditare Erasmus+ Formare profesională VET pentru Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni
Acreditare Erasmus+ Formare profesională VET pentru Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Miercuri, 02 Februarie 2022 11:51


În luna octombrie 2021, echipa din cadrul Comisie de  proiecte europene a Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni s-a implicat în completarea aplicaţiei prin care am solicitat acordarea Acreditări individuale ERASMUS + pentru proiecte de mobilitate  VET. Spre bucuria noastră, am primit acreditare Erasmus+, beneficiind astfel de acces simplificat la oportunităţile de finanţare în cadrul Acţiunii Cheie 1, proiecte de mobilitate, în cadrul Programului 2021-2027. 

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizaţii care se ocupă de educaţie şi formare in învăţământul profesional şi tehnic (VET) şi de educaţie şcolară, disponibile pentru schimburi de experienţă şi cooperare la nivel internaţional.

Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activităţi de mobilitate de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de  dezvoltare şi internaţionalizare  a organizaţiei. Acest lucru înseamnă că, în următorii 5 ani, dorim o accentuare a dimensiunii europene a liceului nostru, prin derularea de proiecte în cadrul programului ERASMUS+, având drept beneficiari principali  elevii, care vor efectua  stagii de practică in tări din spaţiul european, dar şi profesorii de specialitate, care vor putea participa la cursuri de formare şi activităţi de job shadowing în ţări europene.

Obţinerea acreditării este o recunoaştere a muncii depuse în ultimii ani in cadrul programului Erasmus+. Ce ne aşteaptă în urmatorii 5 ani? Vom vedea, dar împreună, suntem siguri ca vom "deschide minţi" si vom crea experienţe profesionale frumoase pentru elevii  si profesorii noştri.

prof. Simona Scripcaru

 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.