company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare ERASMUS+ la Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni - Stagiu de practică în Spania
ERASMUS+ la Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni - Stagiu de practică în Spania PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Miercuri, 02 Iunie 2021 11:37

În perioada 10.05.2021-28.05.2021 s-au desfăşurat în Spania, la Valencia, activităţile primului  flux al proiectului european ERASMUS+ VET: "Experienţe şi perspective profesionale în domeniul alimentaţiei publice şi industriei alimentare moderne", cu numărul 2020–1–RO01–KA102–079233, beneficiar Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni, proiect care se derulează pe o perioadă de 15 luni (1.09.2020-30.11.2021).

 

 

La această mobilitate au participat 14 elevi din clasa a X-a, domeniul de pregătire: Industrie alimentară, Turism şi alimentaţie, împreună cu doi profesori însoţitori, scopul stagiului de practică fiind de a oferi elevilor o alternativă validă de instruirea practică, spre creşterea calităţii formării profesionale, în vederea unor şanse sporite în carieră şi o mai bună angajabilitate. Pe parcursul celor trei săptămâni ale stagiului de pregătire practică participanţii, repartizaţi  în  diferite companii de profil  (brutării, patiserii, cofetării, restaurante) stabilite de Organizaţia Esmovia-Training and Mobility, au desfăşurat activităţi diverse. Sub îndrumarea tutorilor de stagiu  stagiarii au preparat  aluaturi tradiţionale spaniole, după reţete consacrate, dar şi torturi, păjituri şi produse de panificaţie, după tehnologii moderne, au realizat decorarea produselor de cofetărie-patiserie cu glazuri si topinguri, au efectuat primirea clienţilor, respectând regulile de protocol, au completat mise-en-place-ul de întâmpinare cu obiectele de inventar necesare, au executa operaţii de servire la farfurie a unor preparate cu grad redus de complexitate şi au debarasat obiectele de inventar folosite. Printre multiplele obiective ale acestui proiect se poate remarca dezvoltarea la elevii de clasa a X-a a unor abilităţi practice şi competenţe cheie precum lucrul în echipă, stagiarii şi-au îmbunătăţit nivelul de pregătire în raport cu cerinţele unui loc de muncă şi şi-au asumat responsabilitatea faţă de sarcina primită. Au dobândit totodată şi competenţe cheie la nivelul standardelor europene, precum aplicarea regulilor privind igiena şi securitatea muncii, aplicarea de măsuri de protecţie a mediului, lărgirea orizontului cultural al elevilor, însuşirea de către aceştia a valorilor europene şi conştientizarea apartenenţei lor la spaţiul european.

Stagiul de formare profesională desfăşurat în străinătate este recunoscut şi validat prin certificatele Europass Mobility care contribuie la formare unor portofolii solide ale viitorilor absolvenţi, apreciate pe piaţa europeană a muncii. Elevii implicaţi în proiect şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare în limba engleză, şi au fost iniţiaţi în cunoaşterea limbii spaniole. La nivelul instituţiei noastre, această mobilitate înseamnă deschiderea unui drum către o colaborare cu companii europene din domeniul industriei alimentare si alimentiei publice.  Aceste domenii au nevoie de profesionişti, care să ofere expertiză şi calitate în promovarea şi prestarea serviciilor. În acest sens, instituţia noastră de învăţământ asigură o pregătire de specialitate complexă pentru viitorii specialişti din aceste domenii de formare profesională.

ALBUM FOTO

VIDEOCLIP

Coordonator proiect, prof. Simona Scripcaru

Ultima actualizare în Vineri, 16 Iulie 2021 09:31 Vizualizat de : 1284 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.