company logo

Practica în licee PDF Imprimare Email
Scris de Dumitru-Viorel DOHOTARIU   
Vineri, 09 Decembrie 2011 13:52

Cadre didactice de la Grupul Şcolar Al. Vlahuţă Şendriceni formate prin metodologii germane de instruire în cadrul proiectului  „Parteneriat transnaţional pentru dezvoltarea învăţământului preuniversitar tehnic prin aplicarea
sistemului german de proiecte pentru lucrări practice în atelierele şcolare din România” ID 64234, al cărui promotor este Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, trei cadre didactice din domeniul mecanic de la Grupul Şcolar Al. Vlahuţă Şendriceni au participat în perioada 5-8 decembrie 2011 la formare în cadrul Facultăţii de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din Cluj.

gsavs_practica_cluj_01
gsavs_practica_cluj_02
gsavs_practica_cluj_03
gsavs_practica_cluj_04
gsavs_practica_cluj_05
gsavs_practica_cluj_06
gsavs_practica_cluj_07
gsavs_practica_cluj_08
1/8 
start stop bwd fwd
Proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu Institutul Tehnic Dr. Ing. Paul Christiani GmbH & Co. KG din Germania şi cu S.C Tera Impex SRL din Sibiu fiind cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 1: "Educaţia şi formarea profesională  în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", Domeniul major de intervenţie 1.3: "Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională".
Obiectivul general al proiectului este formarea continuă a  cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar tehnic din domeniile mecanică şi inginerie electrică - electronică.
În cadrul proiectului se urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesorilor de liceu din domeniile mecanică şi inginerie electrică - electronică, prin participarea la cursuri de instruire şi la un schimb de experienţă transnaţională care presupune o vizită de 3 zile în Germania, programul venind în întâmpinarea necesarului de competenţe complexe pe care trebuie să le aibă orice cadru didactic european.
Activităţile proiectului oferă pregătirea necesară pentru dezvoltarea competenţelor personalului didactic preuniversitar, prin cursurile speciale oferite de trainerii din România şi Germania. Cadrele didactice bine pregătite vor  putea face faţă mai uşor provocărilor prezente şi viitoare, şi vor acţiona cu responsabilitate sporită faţă de generaţia tânără. Beneficiarii programului de formare vor  deveni vectori de multiplicare a competenţelor dobândite, ridicând astfel nivelul de calificare al capitalului uman existent pe piaţa muncii din România.
Prima etapă a cursurilor s-a desfăşurat la Cluj, urmând ca în a doua etapă activităţile să se desfăşoare la partenerul din Stuttgart, Germania în laboratoarele şi cabinetele de specialitate ale acestuia. În cadrul activităţilor de la Cluj profesorii au venit în contact, şi au aplicat în situaţii concrete metoda celor 6 paşi în instruire folosită în sistemul german de formare profesională (informare, pregătire, decizie, execuţie, control, evaluare).
La finalul proiectului cadrele didactice participante vor primi suportul de curs, documentaţia tehnica pentru profesori, documentaţia tehnica pentru elevi si seturi de practica (echipamente, piese, scule, etc.) urmând a aplica în şcoală competenţele dobândite în cadrul proiectului.

Ultima actualizare în Vineri, 09 Decembrie 2011 14:02 Vizualizat de : 3626 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.