company logo

ADOLESCENŢĂ FĂRĂ DELINCVENŢĂ! PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Joi, 09 Noiembrie 2023 15:14

Marţi 7 noiembrie 2023 a debutat la Liceul Tehnologic ”Alexandru Vlahuţă” Şendriceni campania ”ADOLESCENŢĂ FĂRĂ DELINCVENŢĂ!. Această campanie, care se va desfăşura  întregul an şcolar, este coordonată de către ”Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, prin Biroul Siguranţa Şcolară, împreună cu Penitenciarul Botoşani şi Serviciul de Probaţiune Botoşani, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. La această activitate au luat parte peste 80 de elevi şi a avut un caracter interactiv.

Activităţile preventiv-educative sunt organizate cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani şi au drept scop informarea elevilor din învăţământul liceal, cu privire la efectele şi riscurile asociate adoptării unui comportament delincvent.

Adaptat spectrului propriu de atribuţii şi competenţe, factorii instituţionali menţionaţi prezintă elevilor participanţi în cadrul sesiunilor de informare/dezbatere, aspecte legate de consecinţele juridice, sociale şi/sau psihoemoţionale asociate comiterii de infracţiuni, noţiunea şi limitele răspunderii penaleîn perioada minoratului, etc..

O etapă importantă în desfăşurarea activităţilor o reprezintă interacţiunea cu persoane aflate în detenţie, care participă la sesiunile de informare prin grija reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani.

Cei prezenţi, prin puterea exemplului şi experienţa alegerilor făcute şi sancţionate de lege, pot deveni reali vectori de schimbare pentru cei care ajung, în anumite împrejurări, să decidă viitorul.

În contextul arătat, astăzi – 07 noiembrie, campania de informare a debutat la Liceul Tehnologic ”Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, peste 80 de elevi participând la activitatea care a avut pe tot parcursul un caracter interactiv.

 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.