company logo

SĂPTĂMÂNA MESERIILOR PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Joi, 27 Februarie 2020 15:27

In conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 66/2019, ziua de 11 martie a fost instituita ca „Ziua Naţionala a meseriilor”. In perioada 11 februarie -11 martie unităţile şcolare in parteneriat cu autorităţile locale si agenţii economici organizează evenimente educaţionale pentru promovarea învăţământului profesional si tehnic, precum si a meseriilor.
O astfel de activitate s-a desfăşurat in 27.02.2020 la Sendriceni.

 

Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuta Sendriceni este unitatea de învăţământ din judeţul Botosani in care s-a înregistrat cea mai mare dezvoltare a învăţământului profesional. Daca in urma cu câţiva ani in unitate erau şcolarizate anual cate 2-3 clase de învăţământ profesional in prezent in unitate activează 16 clase de învăţământ profesional cu un număr de 427 elevi.

Unitatea deţine cabinete de specialitate, laboratoare si ateliere şcolare in care sunt formaţi elevi in meseriile:  Mecanic auto, Mecanic agricol, Constructor montator de structuri metalice, Tâmplar universal, Instalator instalaţii tehnico-sanitare si de gaze, Ospătar (chelner), vânzător in unităţi de alimentaţie si  Brutar patiser preparator produse făinoase.
La activitate au fost implicaţi aproximativ 100 de viitori absolvenţi de clasa a VIII-a de la şcolile din Hiliseu Horia, Dumeni si Sendriceni, precum si peste 200 elevi din învăţământul profesional din unitate, in baza Protocolului de colaborare încheiat intre unităţile şcolare.
S-au făcut discuţii si dezbateri intre colectivele de elevi si cadrele didactice din cele 3 unităţi şcolare, agenţi economici si autorităţile locale, s-au vizitat spatiile didactice, s-au organizat activităţi practice demonstrative pentru toate meseriile pregătite in unitate, a fost prezentat modul de organizare si funcţionare a învăţământului profesional si tehnic precum si  exemple de bune practici din activitatea de formare.
Consideram ca activitatea desfăşurata este primul pas in realizarea unei consilieri de calitate, in alegerea unui traseu educaţional corect venind in sprijinul viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a.

ALBUM FOTO

director,
Dumitru Viorel Dohotariu

Ultima actualizare în Joi, 27 Februarie 2020 15:38 Vizualizat de : 1682 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.