company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative “Citiţi-l pe Eminescu, nu-l comemoraţi!”
“Citiţi-l pe Eminescu, nu-l comemoraţi!” PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Joi, 16 Ianuarie 2020 11:05

Ziua culturii este momentul în care fiecare dintre noi ar trebui să se raporteze la relaţia pe care o are cu hrana spirituală. Cultura personală este sensibilitatea prin care individul trăieşte.
Într-o lume în care omul este flămând de tehnologie, socializare şi cunoaştere virtuală, cultura îşi găseşte răzleţ locul, vitregită de condiţia omului ce pendulează între “a avea” şi “a fi”.

Identitatea umană este ameninţată de robotizarea excesivă, de rutină, de nevoi imediate, patinând spre instinctul de supravieţuire, într-o junglă în care omul este în primul rând ameninţat de singurătate şi însingurare.

Sâmburele culturii este sădit în noi, în primii 7 ani ai vieţii, iar omul are misiunea de a-l înmulţi de 70 de ori câte 7 şi a menţine focul cunoşterii viu până în ultima clipă.
Cultura pleacă de la doi, trei, patru...100, 10000..., şi se reduce la unul, se multiplică la infinit, dar niciodată nu e individă.

Elevii Liceului Tehnologic “ Al. Vlahuţă” Şendriceni, coordonaţi de doamnele profesor de limba şi literatura română - Rudişteanu Liliana, Şalabină Magdalena şi Ţeoanu Anamaria, au sărbătorit ziua culturii, dedicată exponentului culturii româneşti, printr-o activitatea de lectură de tip puzzle - “Citiţi-l pe Eminescu, nu-l comemoraţi!”,

prof. Liliana RUDIŞTEANU

 

Ultima actualizare în Joi, 16 Ianuarie 2020 11:13 Vizualizat de : 1719 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.