company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative Liceul "Tehnologic "Alexandru Vlahuță", Ședriceni, invitat la AGRALIM 2019
Liceul "Tehnologic "Alexandru Vlahuță", Ședriceni, invitat la AGRALIM 2019 PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 20 Septembrie 2019 12:40

În fiecare an, Iașul devine polul agriculturii in regiunea Nord–Est prin organizarea celui mai mare eveniment agrar-Târgul AGRALIM. La ediția de anul acesta, desfășurată in perioada 19-22 septembrie 2019, Liceul "Tehnologic "Alexandru Vlahuță" Ședriceni a fost invitat de catre Direcția Județeană  pentru Agricultură Botosani sa participe la deschiderea acestui eveniment.

Actiunea se inscrie in cadrul parteneriatului pe care unitatea scolara il are cu Ministerul Dezvoltarii Regionale. Alături de elevi și profesori ai  unitatii noastre au participat reprezentanti de la Liceul Petru Rares Botosani si Liceul  "Demostene Botez" Trușesti.
Elevii au avut ocazia să cunoască specialiști in agricultură, fermieri, producători zonali de produse alimentare, personalități locale, să participe la deschiderea evenimentului și să viziteze standurile. Ediția din acest an a Târgului AGRALIM  reunește 150 de companii si branduri din sectorul agricol, care prezintă vizitatorilor o oferta complexa de tractoare, utilaje si tehnică agrară, tehnologii și echipamente pentru irigații, sere si solarii, material săditor, semințe, pesticide si ingrășăminte chimice, echipamente si tehnologii pentru creșterea animalelor, nutrețuri combinate si hrana pentru animale, produse de uz veterinar, servicii de certificare agricultura ecologică, bicombustibili, servicii financiare si leasing, soluții informatice pentru agricultură.
Simultan are loc si Festivalul Micilor Producători, eveniment care valorifică patrimoniul cultural rural din Regiunea Nord-Est, susține peste 30 de producători locali care-și promovează preparatele tradiționale din carne și specialități afumate, brănzeturi, dulcețuri, gemuri și compoturi, borcane de zacuscă, miere de albine și derivate, prăjituri de casă.

ALBUM FOTO

 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.