company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative „INSPIRAŢIE ŞI BUN GUST ÎN ARTA CULINARĂ”
„INSPIRAŢIE ŞI BUN GUST ÎN ARTA CULINARĂ” PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Miercuri, 03 Aprilie 2019 13:45

Astăzi, 3 aprilie 2019, la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" Şendriceni s-a desfăşurat pe perioada a două zile, o etapă din cadrul proiectului educaţional extra curricular de schimb de experienţă şi bune practici „Inspiraţie şi bun gust în arta culinară”, în prezenţa domnului chef Radu-Constantin Zărnescu - secretar general al Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ şi a domnului coordonator Radu Căjvăneanu reprezentant al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor - Centrul Europe Direct Botoşani. Acest proiect propune educarea elevilor în ideea creării unui mediu favorabil  consumului alimentar sănătos şi a menţinerii  unei stări de nutriţie optime, dar şi modalităţi de prezentare a  preparatelor şi expoziţie de creaţii  culinare.
Se doreşte educarea tuturor - părinţi, elevi, cadre didactice şi medicale, personal bucătar – în vederea realizării obişnuinţei pentru o alimentaţie sănătoasă, transpunerea în practică a obiectivelor Programului naţional de nutriţie şi sănătate, aprobat în martie 2008 de Comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii şi de Societatea de Nutriţie din România.

„Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă” spunea filozoful Michel de Montaigne.
Alimentaţia joacă un rol foarte important în menţinerea sănătăţii de-a lungul întregii vieţi. Cercetările au evidenţiat că anumite dezechilibre nutriţionale la vârstele mici pot fi incriminate drept cauze ale întârzierii de dezvoltare intelectuală a copiilor, ale afecţiunilor metabolice şi cardiovasculare la vârsta de adult.(Stănescu Popp, 2006).
Educaţia pentru sănătate este una dintre componentele educaţiei pentru societate ce reprezintă o pârghie importantă de acţiune asupra dezvoltării fizice şi psihice optime a elevilor, starea de sănătate a acestora fiind o garanţie a reuşitei tuturor demersurilor educative întreprinse în şcoală.

Instituţia organizatoare:

  • Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" Şendriceni
Echipa de coordonare a activităţii:
  • Profesorii: Alupoaei Alina, Scripcaru Simona Marcela, Tomniuc Oana Florina
Membri în echipa de proiect:
  • director prof. ing. Dohotariu Dumitru-Viorel
  • director adjunct prof. Gheorghiescu Dorin
  • profesorii:  Rotariu Oana Maria, Rotariu Gheorghe, Cristian Gavriluţă, Ţuca Violeta Mihaela, Pîndariu Elena Roxana, Babliuc Tamara, Pohoaţă Mihaela, Calancea Mihaela, Nistor Marius.
Grupul ţintă: personalul didactic din învăţământul preuniversitar
  • Elevi clasele IX-XII din învăţământul preuniversitar specializarea turism şi alimentaţie publică;
  • Cadre didactice de specialitate şi profesori de pregătire practică
Instituţii partenere în organizarea activităţii:
  • Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, reprezentată prin domnul Radu-Constantin Zărnescu;
  • Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor - Centrul Europe Direct Botoşani, reprezentat de domnul coordonator Radu Căjvăneanu;
  • Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, reprezentată de director Maria Tudurean
  • Şcoala Profesională de Cooperaţie, Botoşani;

Locul desfăşurării activităţii:

  • Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" Şendriceni
Programul proiectului extra curricular:
I. 02.04.2019
  • 08:45 - 09:00 - festivitate de deschidere, alocuţiuni ale invitaţilor (locul de desfăşurare, holul principal al şcolii);
  • 09:00 - 11:00 - training realizarea de preparate specifice bufet suedez, chef Radu-Constantin Zărnescu - secretar general al Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ;
  • 11:00 - 11:30 - pauză;
  • 11:30 - 13:30 - derularea trainingului pentru bufet suedez
  • 13:30 - 14:00 - asigurarea feed-back-ului.
II. 03.04.2019
  • 08:00 - 08:45 - primirea participanţilor;
  • 09:00 - 11:00 - realizarea preparatelor la cald sub forma unui live cooking show;
  • 11:00 - 11:30 - pauză, activităţi de informare, Centrul Europe Direct Botoşani;
  • 11:30 - 13:00 - derularea creaţiilor culinare;
  • 13:00 - 14:00 - Festivitatea de premiere.

ALBUM FOTO

VIDEOCLIPURI




Ultima actualizare în Miercuri, 03 Aprilie 2019 14:38 Vizualizat de : 2100 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.