company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative VIN COLINDĂTORII, CUM VENEAU ODATĂ!
VIN COLINDĂTORII, CUM VENEAU ODATĂ! PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Joi, 20 Decembrie 2018 13:35

Astăzi, 20 decembrie 2018,  în cadrul Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" Şendriceni a avut loc activitatea intitulată „Vin colindătorii, cum veneau odată".
Elevii au fost coordonaţi de către următorii profesori: Botezatu Daniel, Rudişteanu Liliana-Virginia, Şalabină Magdalena, Ţeoanu Anamaria, Balan Corina-Geta şi Gavriluţă Cristian-Gheorghe.
Activitatea a fost deschisă de către eleva Raluca Tesner din clasa a IX-a J: „Frumoasă's tare sărbătorile de iarnă la noi în Şendriceni. Ş-apoi, cum să nu ciu' mândră că's Şendriceancă. Nu ştiu alţii cum sunt, da' eu când mă gândesc la anii copilăriei mele, ş-amu' îmi tresare inima de bucurie.
Iarna copilăriei noastre, cu derdeluşu' plin de copii gălăgioşi, cu zăpada ce sclipea noaptea sub lumina lunii, cu tăietul porcului, cu stropu' de vin fiert cu scorţâşoarâ' din care aveam voie numai sâ' gustăm, cu dimineţile în care ne trezeam şi ni' uitam pi'geam printri' florile de giaţă' cât o mai nins, cu bucuria serii de Ajun, când ni'adunam cu toţii şi mergeam la colindat şi când ni' întorceam acasă cu obrajii roşii, îngheţaţi de frig, da' fericiţi. Numaram banii, merile', nucile şi colăceii primiţi, trăgând di' timp că doar o veni Moşu' până să adormim.
Tăti' acestea li' sâmţâm' în preajma sărbătorilor Naşterii Domnului.
Şâ' amu' vă las să ciţ' din nou copchii, da mai bine hai să purcedem la drum."

A urmat un recital de colinde  şi urături, prestaţia tinerilor dansatori din formaţia de dans popular a liceului, dar şi banda căiuţilor din Străteni acompaniaţi de: Andrei Ostafe (trompetă), Ionuţ Ştefănucă (clarinet ) şi Robert Moisa.
Atât colectivul de profesori, cât şi cel de elevi urează conducerii, părinţilor şi tuturor sărbători fericite!

prof. Balan Corina-Geta

ALBUM FOTO

VIDEOCLIPURI:

 

Ultima actualizare în Joi, 20 Decembrie 2018 14:17 Vizualizat de : 3295 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.