company logo

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 03 Decembrie 2018 15:19

„Patria e înlăuntru nostru şi o ducem cu noi peste ţări şi peste mări şi, numai când suntem departe şi în singurătate, ne trec fiori amintindu-ne de unde ne-am rupt şi nu găsim mângâiere decât în restrişte şi în lacrimi. Patria nu e pământul pe care trăim din întâmplare, ci e pământul plămădit cu sângele şi întărit cu oasele înaintaşilor noştri. ” (Barbu Ştefănescu Delavrancea)
Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu mare fast în comuna Şendriceni.


Conştienţi de faptul că patria este fiinţa noastră de care nu ne putem desprinde, elevii Şcolii Gimnaziale Alecu Ivan Ghilia Şendriceni, însoţiţi de domnul director Dohotariu Dumitru Viorel şi profesorii Grădinariu Violeta, Mişcă Mirela şi Hariga Daniel au prezentat în faţa statuii închinate eroilor neamului din satul Pădureni un program artistic constând în poezii şi cântece patriotice.
La împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, locuitorii comunei, în frunte cu domnul primar Dohotariu Marin, domnul viceprimar Prozoreanu Dănuţu şi reprezentanţi ai primăriei au luat parte la eveniment.
Sărbătoarea a debutat cu o slujbă închinată eroilor, oficiată de un sobor de preoţi condus de preotul paroh Tugurlan Pavel. Au fost depuse coroane de flori din partea primăriei şi din partea corpului profesoral al şcolilor din comuna Şendriceni. Au fost rostite alocuţiuni dedicate Centenarului de către domnul primar Dohotariu Marin şi domnul Apetria Mihai (fost director  coordonator al şcolilor gimnaziale din comuna Şendriceni) prin care s-a trecut în revistă dorinţa românilor de pretutindeni de a fi uniţi.
La ceas de mare sărbătoare patriotică, Şendricenii au scandat împreună. „La mulţi ani, România! ”

 

prof. Grădinariu Violeta

ALBUM FOTO

Ultima actualizare în Luni, 03 Decembrie 2018 15:27 Vizualizat de : 2130 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.