company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative CENTENARUL MARII UNIRI SĂRBĂTORIT LA ŞENDRICENI
CENTENARUL MARII UNIRI SĂRBĂTORIT LA ŞENDRICENI PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Joi, 29 Noiembrie 2018 11:50

Unirea Românilor într-un sigur stat a fost visul de veacuri al tuturor românilor.
Istoricul Florin Constantiniu spunea că „Marea Unire de la 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei, stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid, este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei naţionale, un elan controlat de fruntaşii politici pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit.”

Marea Unire nu a fost rezultatul participării, României, la război. Nici partizanii Antantei, nici cei ai Puterilor Centrale nu au avut în vedere revoluţia din Rusia şi destrămarea monarhiei austro-ungare. Raţionamentul lor s-a înscris formulei tradiţionale a raportului de putere între state: victoria Antantei, ne-a dat Bucovina, Transilvania şi Banatul, victoria Puterilor Centrale ne-a dat Basarabia. Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române de a-şi da armătura instituţională care este „Statul Naţional”.
Astăzi, 29.11.2018, la LTAV Şendriceni a avut loc o activitate cu prilejul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri, activitate care s-a concretizat printr-un spectacol realizat de către elevii de la clasa a X-a J coordonat de către d-na profesor Cristina PUŞCAŞU. Spectacolul a constat în: recitare de versuri, interpretarea unor cântece patriotice şi punerea în scenă a două scenete legate de importanţa zilei de 1 Decembrie 1918.

 

ALBUM FOTO

VIDEOCLIPURI:

Centenarul Marii Uniri - LTAV Sendriceni 1

Centenarul Marii Uniri - LTAV Sendriceni 2

Centenarul Marii Uniri - LTAV Sendriceni 3

Centenarul Marii Uniri - LTAV Sendriceni 4

Centenarul Marii Uniri - LTAV Sendriceni 5


Ultima actualizare în Joi, 29 Noiembrie 2018 12:58 Vizualizat de : 1931 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.