company logo

ZIUA OLIMPISMULUI LA ŞENDRICENI PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Miercuri, 15 Iunie 2016 09:16

Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), marchează an de an „Ziua Olimpică”, mobilizând cele 40 de filiale judeţene AOR pentru desfăşurarea unor manifestari specifice: crosuri „Ziua Olimpică”, simpozioane, întreceri sportive, concursuri „Cine ştie olimpism, câştigă!”, întâlniri cu campioni olimpici, lansări de carte cu tematică sportivă, precum şi fazele judeţene ale concursurilor tradiţionale de arte plastice, literatură şi jurnalism sportiv, etc.
.

Aceste diferite manifestări se înscriu în „Luna Olimpică” desfăşurată în perioada 23 mai – 23 iunie.
Pe data de 23 iunie se celebreaza în intreaga lume, înfiinţarea la Paris, în 1894, a Comitetului Internaţional Olimpic.
În Romania, „Ziua Olimpică” a fost aniversată, pentru prima oară, în anul 1987. Judeţul Botoşani are o filială a Academiei Olimpice Române, instituţie ce se va ocupa de promovarea olimpismului, în special în unităţile de învăţământ

Mi-am asumat plăcuta misiune de a încerca să promovăm olimpismul şi tot ceea ce înseamnă mişcarea olimpică în cadrul Liceul Tehnologic "Al. Vlahuţă" Şendriceni, prin încheierea unui acord de parteneriat cu AOR FILIALA BOTOŞANI şi DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET BOTOŞANI. Olimpismul este o stare de spirit a umanităţii, un mijloc de apropiere între oameni şi reprezintă un mijloc al culturii universale.
La prima ediţie, datorită timpului scurt care a mai rămas până pe data de 23 iunie, vom promova doar două simboluri olimpice, şahul şi crosul. La ediţiile viitoare dorim să antrenăm elevii de la toate categoriile de vârstă şi să promovăm cât mai multe simboluri olimpice. Scopul olimpismului este de a pune mai presus de orice sportul. Întrucât nu avem o sală de sport, dar avem în schimb laboratoare de informatică conectate la Internet şi pământ în jurul şcolii cât cuprinde, anunţăm elevii de la liceu că vineri 17 iunie 2016 v-a avea loc concursul "ŞAH ONLINE, CROS OFFROAD" începând cu ora 11. Doritori îl vor contacta pe d-ul prof. Daniel BOTEZATU.

 

 

Coordonatorul cercului de şah "Caissa"

prof. Marius NISTOR

 

Ultima actualizare în Joi, 16 Iunie 2016 08:45 Vizualizat de : 2416 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.