company logo

Punct şi de la capăt… PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 03 Iunie 2016 08:20

Dragi absolvenţi,

O nouă promoţie de liceeni - promoţia 2016 – îşi termină azi, 3 iunie 2016, oficial, cursurile.
Au fost patru ani cu împliniri, cu speranţe, poate şi cu mici dezamăgiri. Au fost anii în care s-au făcut primii paşi în drumul către viitoarea profesiune, căci absolvirea liceului presupune şi o mare răspundere pentru viitorul fiecăruia dintre voi.

Noi, cadrele didactice, am făcut ceea ce am crezut că este mai bine pentru voi, am încercat şi cred că am reuşit în bună parte să fim alături de voi şi la bine şi la greu. Am urmărit formarea şi cizelarea unor trăsături de caracter specifice unui tânăr civilizat, cinstit şi agreabil prin comportament, capabil să înţeleagă ce este bine şi ce nu este bine să facă, să ştie să aleagă din noianul de contrarii pe care vi le oferă comportamentul instituţional al unei societăţi democratice. Din punctul nostru de vedere este de preferat clarviziunea în locul deciziei pripite, privirea blândă şi nu cea severă, viaţa trăită frumos şi cinstit în locul celei trăite prin şmecherie sau prin aşa-zisa descurcăreală, grija pentru propria sănătate şi nu neglijenţa, modestia şi nu tupeul obraznic şi în detrimentul celor din jur, vorba calmă şi echilibrată în locul batjocorii, prevenirea în locul căinţei tardive.
Odată cu terminarea liceului, faceţi primul pas de la adolescenţă spre maturitate şi, drept îndemn la speranţă şi încredere, vă cităm din înţelepciunea lui Mahatma Gandhi: “Păstrează-ţi gândurile pozitive, pentru că aceste gânduri vor deveni cuvinte. Păstrează-ţi vorbele pozitive, pentru că aceste vorbe se pot transforma în acţiuni. Păstrează-ţi acţiunile pozitive, pentru că aceste acţiuni pot deveni obiceiuri. Păstrează-ţi obiceiurile pozitive, pentru că acestea pot deveni modul tău de a trăi. Păstrează-ţi modul de viaţă pozitiv, pentru că acest mod de viaţă poate deveni destinul.”
Din anii de liceu vă vor rămâne, cu siguranţă, cele mai frumoase amintiri. Vor trece anii şi veţi descoperi că inima v-a rămas aici, la liceu, şi aici vă veţi întoarce mereu şi mereu pentru a vă încălzi sufletele la lumina amintirilor.
Nu uita la ieşirea din liceu:

“Când pleci, să te-nsoţească piaza bună
Ca un inel sticlind în dreapta ta.
Nu şovăi, nu te-ndoi, nu te-ntrista.
Purcede drept şi biruie-n furtună”

(Tudor Arghezi)

Drum bun în viaţă!
Succes la viitoarele examene!
Vă aşteptăm oricând să revedeţi şcoala unde v-aţi format!


Şendriceni, 3 iunie 2016


Gheorghe ROTARIU, director
Viorel-Dumitru DOHOTARIU, director adjunct

 

 

 

Ultima actualizare în Vineri, 03 Iunie 2016 08:27 Vizualizat de : 2531 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.