company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative „NU PUNE CĂTUŞE VISELOR, CI TRAFICANŢILOR CARE LE RĂPESC”
„NU PUNE CĂTUŞE VISELOR, CI TRAFICANŢILOR CARE LE RĂPESC” PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 04 Decembrie 2015 14:55

MOTTO: „Nu credem până ce nu vedem şi nu mai vedem, de îndată ce credem.” -  de Eino Vestaranta

SCOPUL PROIECTULUI: desfăşurarea de activităţi pe linia prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane, în Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuţă Şendriceni

 

 

OBIECTIVE:

  • Scopul campaniei este acela de a contribui la reducerea cererii din perspectiva celor trei forme de exploatare (sexuală, cerşetorie, muncă) prin informarea  publicului larg asupra condiţiei victimei, a metodelor de recrutare şi a repercusiunilor
  • Mediatizarea problematicii şi reflecţiilor asupra realităţilor traficului de fiinţe umane şi riscurilor asociate lui;
  • Cresterea gradului de constientizare a realităţii şi consecinţelor traficului de persoane, în particular a situaţiilor apărute prin utilizarea noilor mijloace tehnologice (internetul. telefonul mobil, aparate video şi foto, etc)
  • Protecţia elevilor aflaţi în situaţie de risc şi a victimelor traficului de minori traficaţi în scopul exploatării sexuale sau prin munca forţată.

ACTIVITĂŢI:

  • Elevii din cadrul Liceului Tehnologic Alexandru Vlahuţă Şendriceni vor participa la o activitate de prezentare a realităţilor şi tehnicilor de racolare a victimelor traficului de persoane.
  • Identificarea factorilor care cresc riscul pentru unii copii de a deveni victime ale traficului şi  factorii care cresc rezistenţa copiilor în faţa abuzului şi exploatării sexuale- exemplificări.
  • Prezentarea  unui documentar privind traficul de persoane.
  • Dezbatere între elevii liceului şi invitaţii activităţii

Proiectul  este derulat  de LICEUL TEHNOLOGICV ALEXANDRU  VLAHUŢĂ ŞENDRICENI  împreună AGENŢIA NAŢIONALĂ ÎMPOTRIVA TRAFICULUI  DE PERSOANE- CENTRUL REGIONAL SUCEAVA în anul şcolar 2015-2016.Astăzi 4.12.2015 s-a desfăşurat o dezbatere în cadrul proiectului la care au participat 76 de elevi, profesorii Tudor Bunduc, Muscă Sanda, Lungu Luminiţa, Paşcu Dorina, Aostăcioae Marcela  şi reprezentantul A.N.Î.T.P. Suceava doamna Laura Stadler. S-au prezentat cazuri concrete privind traficul de persoane , au fost proiectate filme ce prezintă mărturii ale unor persoane afectate de acest fenomen.

ALBUM FOTO

Ultima actualizare în Luni, 07 Decembrie 2015 08:03 Vizualizat de : 3492 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.