company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi artistice ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI LA ŞENDRICENI
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI LA ŞENDRICENI PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 29 Noiembrie 2019 13:33

Fiecare ţară îşi rezervă o zi numită ZI NAŢIONALĂ, zi în care se vorbeşte despre fiinţa naţională, conştiinţa naţională, popor, patrie. Şi, astfel, conştient de fiinţa naţională, poporul aduce patriei omagii.
Ce este patria? Patria este verbul lui Eminescu, Coloana sfârşit a lui Brâncuşi, patria este ecoul clopotului de la Putna plutind peste râuri şi munţi de sute de ani. Patria este pâinea noastră cea de toate zilele, este flamura dorobanţilor ridicată peste turcime, este sângele lui Horia şi alui Doja vărsat pentru a lumina istoria naţională. Patria nu e pământul pe care trăim din întâmplare, ci e pământul plămădit cu sângele şi întărit cu oasele înaintaşilor noştri.

 

 

Ce este dragostea de ţară? Dragostea de ţară porneşte de la dragostea şi respectul faţă de părinţi, pentru fraţi şi surori, de la dragostea pentru casa în care trăim împreună cu cei dragi. Dragostea de ţară înseamnă preţuirea entuziastă a tot ce a realizat poporul nostru în decursul istoriei sale, cu multe şi grele sacrificii, înseamnă mândria de a fi cetătean al României de astăzi.
Elevii Şcolii Gimnaziale Alecu Ivan Ghilia, impulsionaţi de dragostea de ţară auprezentat un program artistic, fiind îndrumaţi de profesorii Grădinariu Violeta şi Hariga Daniel.
Într-o ţară aşa de frumoasă, c-un trecut aşa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deştept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie şi cum să nu-ţi ridici fruntea ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune: Sunt român! (Al. Vlahuţă)

prof. Grădinariu Violeta

ALBUM FOTO

VIDEOCLIPURI:

Ultima actualizare în Vineri, 29 Noiembrie 2019 14:32 Vizualizat de : 2077 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.