Workshop „Food Pairing” susţinut de chef Radu Constantin Zărnescu la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni |
![]() |
![]() |
![]() |
Scris de Marius NISTOR | |||
Vineri, 07 Aprilie 2023 14:10 | |||
Luni, 3 aprilie 2023, la Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni, a avut loc Workshop-ul Food Pairing, susţinut de chef Radu Constantin Zărnescu preşedintele Euro-Toques România şi a Asociaţiei Culturală Euro Est Alternativ Bucureşti. Au participat elevi si profesori din 6 unităţi de învaţamânt care au avut parte de o experienţă profesională unică, descoperind că esenţa conceptului de Food pairing este de a combina alimente diferite care au aceleaşi componente majore de aromă. Compararea aromelor ingredientelor individuale poate duce la combinaţii noi şi neaşteptate, cum ar fi sfecla roşie coaptă asociată cu prunele uscate. Această metodă de asociere ajută la proiectarea reţetei şi în a oferit noi idei pentru combinaţii de alimente. Ingredientul de bază a fost carnea de vită sau porc asociate cu sosuri pe bază de unt, branzeturi maturate, smântână, caşcaval, pastârnac, ţelină, ceapă roşie, sfeclă roşie coaptă, prune uscate, brocolli, sparanghel, pătrunjel frunze, rozmarin verde, cimbrişor verde, usturoi, salată iceberg, rucolla, roşii cherry, muştar, ulei de măsline, ulei de dovleac, biscuiţi săraţi, seminţe de dovleac, pesmet, zahăr brun, vin roşu, microplante. Liceele participante în acest proiect sunt: Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, Şcoala Profesională de Cooperaţie Botoşani, Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, Liceul ”Demostene Botez” Truşeşti. Chef Radu Zărnescu, alături de David Zărnescu de la Euro-Toques România & Masters of Flames, prin demonstraţie de profesionalism au realizat câteva preparate extraordinare, folosind din plin micro-plante şi elemente de fine dining, au oferit oportunitatea de a primi noile tendinţe şi cele mai recente creaţii şi inovaţii in materie de veselă şi aparate de bucătărie. Activitatea potenţează eforturile profesorilor, elevilor şi ale asociaţiei Euro-Toques Romania de a îmbunătăţi pregătirea profesională a elevilor de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni în vederea oferirii de servicii gastronomice la standarde înaltă de calitate. ALBUM FOTOVIDEOCLIPURI
|
|||
Ultima actualizare în Vineri, 07 Aprilie 2023 14:22 Vizualizat de : 510 ori |