company logo

Prima pagină Activităţi Parteneriate Proiecte derulate sau în curs de derulare Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni prezent la AgriTech Camp, tabără de agricultură de precizie pentru elevii şi profesorii liceelor agricole
Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni prezent la AgriTech Camp, tabără de agricultură de precizie pentru elevii şi profesorii liceelor agricole PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 04 Iulie 2022 15:22

Opt elevi şi doi profesori de la Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuţă" Şendriceni au participat la AgriTech Camp, prima tabără de agricultură de precizie dedicată liceenilor şi profesorilor din cadrul liceelor agricole din România, care a avut  loc la Bucureşti între 30 iunie şi 3 iulie 2022.

 

Organizată de Asociaţia E-Civis, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, tabăra AgriTech Camp şi-a propus să familiarizeze liceenii şi profesorii din cadrul liceelor agricole din România cu ideea de agricultură de precizie.

Au fost 4 zile pline pentru elevii şi profesorii de la: Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuţă, Şendriceni, Liceul Tehnologic Agricol "M. Kogalniceanu" Miroslava, Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias”, Liceul Tehnologic "Cezar Nicolau", Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza Geoagiu, Liceul Demostene Botez Trusesti.  S-a prezentat robotul căine Nero, s-a vizitat  Universitatea De Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti care au impresionat pe participanţi atât cu baza experimentală existentă, cât mai ales cu calitatea personalului didactic, au fost  invitaţi: Ionut Dumitru de la Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România si Gheorghe Marian care au vorbit despre aspectele extrem de practice din agricultură.

Printre conceptele pe care organizatorii le-au prezenta în cadrul acestui eveniment se numără: noţiunea de agricultură de precizie, prezentarea diverselor tehnologii din agricultură şi a provocărilor acestora, introducerea în gândirea algoritmică, introducere în programare cu blocuri de cod şi Java Script pentru a înţelege conceptele de bază în funcţionarea tuturor acestor tehnologii.

“În contextul în care politica Green Deal a Uniunii Europene prevede, printre altele, măsuri de reducere cu 50% a nivelului de utilizare a pesticidelor, reducerea pierderilor de nutrienţi cu cel puţin 50% şi reducerea cu 50% a vânzărilor de substanţe antimicrobiene pentru animale până în 2030, tehnologia – mai exact agricultura de precizie - este cea care poate sprijini zona agricolă să atingă aceste ţinte. În acest sens dorim, alături de partenerii noştri, să pregătim viitorii fermieri şi viitorii specialişti în agricultură să folosească în beneficiul lor tehnologiile existente“, afirmă Ana-Maria Stancu, Preşedinte E-Civis.

 

ALBUM FOTO

Ultima actualizare în Luni, 04 Iulie 2022 15:30 Vizualizat de : 475 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.