company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative LICEUL TEHNOLOGIC ALEXANDRU VLAHUŢĂ ŞENDRICENI - CENTENAR (1919-2019)
LICEUL TEHNOLOGIC ALEXANDRU VLAHUŢĂ ŞENDRICENI - CENTENAR (1919-2019) PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 11 Octombrie 2019 15:58

Primăria Comunei Şendriceni şi Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă” a organizat, astăzi 11 octombrie 2019, începând cu ora 9.00, o amplă manifestare cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Şcolii Normale ”Alexandru Vlahuţă”.
Cu acest prilej s-a dezvelit busturile profesorului emerit C.N. Iancu, cel care a înfiinţat vestita Şcoală Normală şi căreia i-a fost director şi profesor peste un sfert de veac precum şi pe cel al scriitorului şi memorialistului Alexandru Vlahuţă (trecut în eternitate la 19 noiembrie 1919) care este patronul spiritual al liceului din localitate.

 

 

Pentru această manifestare, trei fii ai comunei Şendriceni, absolvenţi şi ei ai Şcolii Normale /Pedagogice din Şendriceni s-au preocupat de reeditarea Monografiei „Şcoala Normală de la Şendriceni – evocări” apărută la Editura Litera, Bucureşti, 1978.

În şcoală  a fost organizată o expoziţie cu cărţile donate de către foştii profesori şi absolvenţi ai şcolii.
Mulţi au răspuns invitaţiei noastre şi au fost alături de noi, cu fapta nu doar cu gândul, foştii absolvenţi ai Şcolii Normale sau ai unităţii indiferent de denumirea pe care şcoală a avut-o de-a lungul timpului, de cadre didactice şi foste cadre didactice, de personalităţi care s-au format în acest locaş de educaţie.
Un amplu articol va urma, dar până atunci vă rugăm să vă delectaţi cu „frângurele" de la acest eveniment.

ALBUM FOTO

VIDEOCLIPURI

 

Ultima actualizare în Luni, 14 Octombrie 2019 10:36 Vizualizat de : 733 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.