company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative Activitate de Consiliere Antidrog - Siguranţa online şi prevenirea delincvenţei juvenile
Activitate de Consiliere Antidrog - Siguranţa online şi prevenirea delincvenţei juvenile PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Vineri, 05 Aprilie 2019 09:58

Este numele activităţii complexe desfăşurate miercuri, 03.04.2019, la Liceul Tehnologic “Al. Vlahuţă” Şendriceni, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Botoşani reprezentat de dl. Vlad AXINCIUC, Coordonator C.P.E.C.A. BOTOŞANI, Inspector de specialitate şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, reprezentat de cms. SILION Anca, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.


Într-o societate în care fenomenul drogurilor a luat o amploare nedorită, în care locurile de răspândire şi consum s-au diversificat, în care problemele familiale şi personale ale adolescenţilor s-au multiplicat, considerăm esenţială conştientizarea elevilor noştri cu privire la riscurile consumului de substanţe psihoactive. Au fost implicaţi elevii claselor a IX-a D, a X-a C şi a XI-a A, sub coordonarea psihologului şcolar Drâmbă Simona şi a diriginţilor claselor.

Siguranţa online şi prevenirea violenţei în mediul şcolar şi comunitar reprezintă tematica abordată în cea de-a doua parte a activităţii, strâns legată de efectele negative ale consumului de tutun, alcool şi substanţe cu potenţial psihoactiv.

Urmărind să le dezvolte sentimentul de responsabilitate faţă de alegerile făcute, în acord cu promovarea unui stil de viaţă sănătos, întrunirea a favorizat un dialog autentic, pozitiv, colocvial, cu un impact puternic asupra adolescenţilor.

 

ALBUM FOTO

 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.