company logo

Prima pagină Activităţi Extracurriculare Activităţi educative TRAFICUL DE PERSOANE - SCLAVAGISMUL MODERN
TRAFICUL DE PERSOANE - SCLAVAGISMUL MODERN PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Luni, 22 Octombrie 2018 10:39

Din anul 2006, 18 Octombrie a fost declarată Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane  în toate statele membre UE. Din cauza numărului mare de victime şi a vulnerabilităţilor din România, ne dorim să luăm parte la această zi, concentrându-ne pe creşterea nivelului de conştientizare a problemei şi pe crearea unui mesaj comun pentru a preveni acest tip de crimă organizată în ţara noastră.

 

 

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre. Deşi legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, estimările spun că sunt mai mulţi oameni în sclavie astăzi decât au fost vreodată în istorie. Traficul de persoane are loc în toată lumea, iar Europa nu este ferită. Mii de persoane sunt exploatate anual în diferite forme. La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul din motivele pentru care este o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută.
Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forţată.
Printre celelalte tipuri de trafic de persoane există obligarea la cerşetorie, la comiterea de fapte ilegale şi altele.
Având in  vedere aceste aspecte care vizează în special persoanele vulnerabile elevii claselor a – IX- a F  si a – XI- a D, coordonaţi de profesorii diriginţi Bunduc Tudor şi Muscă Sanda au participat la activităţi specifice care au urmărit:
Identificarea factorilor care cresc riscul pentru unii elevi  de a deveni victime ale traficului.
Descoperirea factorilor care cresc rezistenţa elevilor în faţa abuzului şi exploatării sexuale
Prezentarea  unui documentar privind traficul de persoane.
Dezbatere între elevii prezenţi la activitate , profesori.

Ultima actualizare în Luni, 22 Octombrie 2018 10:42 Vizualizat de : 672 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.