company logo

Prima pagină
Unirea Principatelor Române PDF Imprimare Email
Scris de Marius NISTOR   
Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015 18:04

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918), a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unirea statelor: Moldova şi Ţara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

 

Ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim paşii fermi făcuţi de strămoşii noştri pentru tot ce înseamnă astăzi România. Veacuri la rând, românii au înfruntat intemperiile istoriei, au suportat jugul asupritorilor, dar nimic şi nimeni nu le-au putut distruge ceea ce au mai sfânt, conştiinţa că sunt români pe aceste acest pământ românesc plămădit cu oasele strămoşilor noştri.
Alături de elevii şcolilor din oraşul Dorohoi, un grup de elevi ai şcolii Gimnaziale Alecu Ivan Ghilia, structură a Liceului Tehnologic Al. Vlahuţă Şendriceni, îndrumaţi de profesoarele Grădinariu Violeta, Muscă Sanda şi domnul director Bunduc Tudor a prezentat pe scena Sălii Teatrului din Dorohoi piesa Unirea, naţiunea a făcut-o!

 

Prof. Grădinariu Violeta

FOTOGRAFII de la activitate

Ultima actualizare în Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015 18:22 Vizualizat de : 2201 ori
 


Motorizat de Joomla!. Valid XHTML and CSS.